Wat wil de Vrije Sint?

Ons streven is om in ieder dorp, op iedere school, in iedere wijk en in iedere plaats een klassieke viering van het feest van Sint Nicolaas en Zwarte Piet mogelijk te maken. Iedere Nederlander heeft volgens ons het recht om het sinterklaasfeest met Zwarte Piet mee te maken zoals het bedoeld is, zonder gezeur, zonder geschreeuw en zonder intimidatie door extremisten en idioten. Hierbij moet men dan denken aan feesten zoals de intocht, de viering in scholen en buurthuizen, de bezoeken aan winkelstraten enzovoorts. Dat is waar de Vrije Sint voor staat, dat is waar de Vrije Sint voor vecht. Wij gaan dat doen zonder deel te nemen aan onzinnige discussie met kleine groepen onruststokers, laffe politici of zwakbegaafde journalisten. Dat er in Amsterdam 125 en een kwart persoon tegen Zwarte Piet zijn interesseert ons hoegenaamd geen klap. De vieringen gaan gewoon plaatsvinden of anderen het daar nu mee eens zijn of niet, Nederland is nog steeds een vrij land. Als het beledigen van godsdiensten en de koning is toegestaan kan een kinderfeest toch niet  verboden zijn?

De Vrije Sint is overigens geen organisatie in de klassieke zin van het woord. Er is dan ook geen hoofdkwartier of centrale leiding. Wij vormen slechts een verbond van lokale gelijkgestemden, die elkaar, ondersteunen, tips uitwisselen en eventueel gezamenlijk optreden tegen intimidatie, tegenwerking en bedreiging.

Wij roepen als eerste dan ook alle bestaande sinterklaascomités op, zich bij ons aan te sluiten. We willen niet concurreren met andere en bestaande organisatie maar alle voorvechters van het sinterklaasfeest verenigen. Waar nodig zullen we echter in plaatsen, waar het bestaande comité haar taken verkwanselt, een nieuw comité oprichten om echte intochten en vieringen te organiseren. Ons motto voor 2015 is dan ook: 100% zwart bij alle intochten. Dit wordt een jaar waarin iedereen weer overal in Nederland het sinterklaasfeest onbezorgd kan vieren zoals het bedoeld is.

Spreekt dit je aan en wil je meedoen voor het behoud van ons feest, meld je dan aan via de volgende link of klik op aanmelden links in het menu. Ons motto is niet langer discussiëren maar organiseren!

Copyright © 2019 de Vrije Sint. All Rights Reserved.