Sint-Blog-1122019

De Inclusionist

Wat doe je als je onzin, zin wilt geven? Wel dan verzint het ministerie van gewenste meningen en feeksnieuws van freule Ollongren een goocheltruc, een woord zonder betekenis: inclusief. Al het “correcte” krijgt het stempel inclusief en al het andere is niet-inclusief, zo simpel kan illusie zijn. Een wondermiddel dat je op iedere wond waaruit de waarheid stroomt kan smeren. Inclusief is het morele goud, dat iedereen wil delven. In de bio-industrie van de juiste mening, verslinden de kistkalveren van het opiniekalifaat het als manna. Overal duikt het op, meningenmakers murmelen in slavenkoor inclusie tijdens het ochtendgebed, niemand wil tenslotte dom lijken. Ook burgemeesters blijken inclusionisten te zijn, hun hele stad moet inclusief zijn! Je zou denken dat de meer dan 70% voorstanders van Zwarte Piet wel inclusief zouden zijn, maar dat blijkt helaas onjuist. Die mogen dan weer niet meedoen. Fijn dat inclusief zo exclusief kan zijn. De inclusionist is de goochelaar van het kartelcircus. Hij kan je dingen laten zien die niet echt bestaan, dat Zwarte Piet slecht is of zoiets vreemds. Je zou het bijna gaan geloven. Maar het is zoals met elke goocheltruc, als je het doorhebt verliest het de magie. Het is allemaal schijn en de inclusionist kan niet werkelijk iets laten verdwijnen. Volgens jaar is Sint-Nicolaas er daarom gewoon weer, inclusief Zwarte Piet en dat is geen loze kreet

Sintblog_18-11-2019

Mijn kleine Ghaneesje

Beste Jerry, het is niet mijn gewoonte, maar na mijn overweldigende intocht vandaag moest ik toch aan je denken. Het moet natuurlijk moeilijk zijn, twee uur blauwbekken om met een handvol verwarde witte wieven 10 secondes te kunnen gillen tegen Zwarte Piet! En dan volgend jaar weer Jerry, want je zult het wel gemerkt hebben, wij komen altijd weer. Ik begrijp best dat je een hekel hebt aan mijn helpers, die succesvolle, populaire ijverige, vriendelijk en immens geliefde pieten. Je beweert boos te zijn omdat ze op je lijken maar als je in de spiegel kijkt zie je voornamelijk groen, omdat zij zijn wat jij nooit zal worden. Dus daar sta je weer te bibberen met wat post menopauzale groupies. Een beetje Stom en Jerry spelen, zo moet het voelen, je wordt er niet vrolijk van. Ik krijg bijna medelijden met je, dus laat ik je een aanbod doen Jerry. Sint biedt je aan dat je in een van de komende intochten mag meelopen als Zwarte Piet. Dan kun je ervaren hoe leuk het is als mensen je niet haten maar je aardig vinden. We noemen het de “Jerry Challenge”. Of durf je niet? Ben je toch een bange oude zwarte man? Ik verzeker je, je zult niets anders meer willen. En je hoeft je geen zorgen te maken dat de schok te groot is hoor. Dit jaar lopen er hier en daar nog wat roetvegen rond zodat je rustig kunt wennen aan de verandering.

Sintblog-01-11-2019

Mededeling van Sint-Nicolaas over aanstelling Nationale Coördinator KOZP-bestrijding

Het wordt donker, koud en nat, bladeren vallen, alles rot en rilt en daar kruipt ook KOZP weer uit het riool. Ze gaan weer tradities kapotmaken, slopen, schreeuwen, gillen, dreigen en intimideren. Natuurlijk jeuken uw vingers, tintelen u knokkels, maar niet doen! De 1867 antipietredacteuren van Trouw, NRC, Volkskrant, AD, Parool en NOS, hebben hun artikelen al klaar! En helemaal bovenaan prijkt in chocoladeletters “Racisme”, “schandaal “ of “demonstratierecht”. Ze zitten gespannen te wachten op een excuus, op een huilend stukje Bijlmergajes met een spatje eierstruif op de ongewassen kleding. Dus: niet gooien, niet schreeuwen, niet slaan, ze willen niets liever! Ze drijven op negatieve energie, iets zelf creëren kunnen ze niet en zelfs bij het slopen hebben ze uw hulp nodig. Alleen door permanent slachtofferfeest te vieren en de steun van de media zijn ze hier gekomen. Daarom wees verstandig laat u niet opnieuw provoceren door hun domheid, agressie en haat.

Om de krachten van het kwaad wel effectief te bestrijden heeft Sint-Nicolaas een nationaal coördinator KOZP-bestrijding aangesteld. Ik stel hem graag aan u voor, het is Piet Plezier.

KOZP-bestrijding

Piet succes en geef je eerste tip aan de lezers

Beste Pietenvrienden, KOZP-bestrijding vraagt niet om radicaliseren maar om ridiculiseren, veel te lang heeft Nederland ze serieus genomen. Vorm een welkomstcomité van pieten, met borden welkom KOZP. Wacht ze op met een pietenband, zing ze vrolijk toe en zorg ervoor dat hun geschreeuw zoveel mogelijk overstemd worden. Bied ze pepernoten, snoep en zelfs een handje aan. Vraag hun lievelingsledje. Bovenal, blijf ze filmen. Leg agressie, gescheld en haat zoveel mogelijk lachend vast. Begeleid ze ook bij hun mars door de stad. Natuurlijk zullen er enkele vertegenwoordigers uit Amsterdam zijn, maar de kern (als je daar bij 10 demonstranten van kan spreken) wordt gevormd door lokale middelbare dames. Quinoa herkauwende UVA-bachelors, die vroeger ingetreden zouden zijn in een mystieke congregatie en nu de leegte van hun bestaan stofferen met fanatieke strijd tegen het sinterklaasfeest. Begeleid ze zingend op weg naar huis, juist in hun eigen omgeving met vrolijk zingende pieten zal het besef doordringen dat KOZP eigenlijk een grote grap is. Lach ze weg en ja als KOZP zich laat provoceren en onverhoopt domme dingen doet en roept, zorg dan dat het goed op beeld staat. Als de “demonstranten” een of twee jaar in de druilerige regen 4 uur naar een pietenband hebben moeten luisteren, terwijl de intocht normaal doorgaat zal het besef wel doordringen dat hun bestaan weinig zinvol is. Wij zeggen: veel plezier, binnenkort meld ik me weer met verdere tips.
Piet Plezier

SintBlog-27-10-2019

Burgemeester Ron König van Deventer wint Waanzichttrofee 2019

“Deventer nog niet toe aan Roetveegpiet”. “We willen zichtbare verandering zien”. Enkele woorden slechts en men herkent de ware veranderburgemeester. De veranderburgemeester ziet overal “onvermijdelijke verandering” en “landelijke trends”. Die leert hij van de NTR, de omroep zonder publiek, die schrijven zo vaak over “de trend” totdat ze constateerden dat het wel een trend moet zijn. De beste vriend van de veranderburgemeester is de echoput, na ieder gezellig samenzijn constateert hij weer dat iedereen er net als hij over denkt. Zwarte Piet veranderen is zijn hoogste doel want dat stuwt hem verder op de D66-carriereladder. Misschien wordt hij ooit nog wel eens eerste consultant van de Republiek Amsterdam? Op jacht naar die heilige graal moet hij, als inwijdingsrite nog wel wat gepeupel uit de provincie civiliseren. Bij voorkeur doet hij dat door dialogen, gesprekken die volgens de veranderburgemeester, maar een uitkomst kunnen hebben. Gezellig leidt hij een “discussie” met KOZP-oïden. Zeg maar discussiëren met een fietsendief of hij toch misschien geen recht heeft op de bel en het voorwiel. En als het dwangdialogen echt niet helpt, dan duwt de veranderburgemeester de domme boeren graag in de goede richting. Als het moet stapje voor stapje, 1/3 roetveeg per jaar. Hij is het soort man die oude pietjes helpt oversteken die niet naar de overkant moeten en onderweg steelt hij hun oorringen en make-up. Er zijn veel D66-bugemeesters ook van andere partijen en de keuze was ook dit jaar een moeilijke. Maar we hebben toch besloten de Waanzichttrofee 2019 aan de burgemeester van Deventer Ron König uit te reiken voor zijn mislukte poging onvermijdelijke verandering te zien in de Deventer Pieten. Naast onsterfelijke roem, is er ook een prijs verbonden aan de trofee, een cursus waarzeggen. Omdat burgemeester König ons geen man van de toekomst lijkt, hebben we in dit geval maar gekozen voor een cursus voorspellen van het verleden

SintBlog-19-10-2019

Aan burgemeesters en wethouders: Een feest voor iedereen is een feest voor niemand

GroenLinkswethouders en D66-burgemeesters bedienen zich vaak van een grijsgedraaide slogan om Zwarte Piet wit te wassen: “Het moet een feest voor iedereen zijn”. Nee het sinterklaasfeest is helemaal geen feest voor iedereen maar een feest voor iedereen die het wil vieren. Nog belangrijker, het moet ook geen feest voor iedereen worden want dan is het geen sinterklaasfeest meer. We verbieden geen kinderfietsversiering op Koningsdag omdat oranje zo kwetsend is voor de republikeinen. We passen de gay parade niet aan zodat het ook leuk is voor orthodoxe homohaters. We draaien geen Tante Leen op het Kwakoefestival omdat dat beter valt bij de liefhebbers van smartlappen. We eisen niet van voetbalclubs dat ze ook moeten hockeyen voor de liefhebbers van die sport en we dwingen ook geen vegetarisch Offerfeest af, omdat dat inclusief is voor de Partij van de Dieren. Een feest voor iedereen is een feest voor niemand. Het sinterklaasfeest is een feest voor Nederlanders die dat willen vieren met Sint en Zwarte Piet. Niemand is verplicht daaraan mee te doen en het staat iedereen vrij om
zijn eigen feest te organiseren. Laat sinterklaasvieringen daarom met rust en stop met grondwettelijk vrijheden met de voeten te treden, want het is misschien geen feestje maar er geldt echt vrijheid van demonstratie, vereniging en uiting, waar zoals de Raad van State al eerder heeft gesteld, ook de kleur van Zwarte Piet onder valt.

Copyright © 2021 de Vrije Sint. All Rights Reserved.