Hij komt, hij komt

Kinderen, we gaan iets speciaals doen, iets wat al veel vaker vertoond is, maar toch weer heel bijzonder zal zijn. We gaan een sinterklaasintocht houden. We gaan een sinterklaasintocht houden in Amsterdam. We gaan een sinterklaasintocht houden in Amsterdam met Sint-Nicolaas en Zwarte Pieten! Net als bij de eerste intocht in 1934 is dit een privé-initiatief om de kinderen in Amsterdam die al zo lang lijden onder de crises en de bezetting doorde correctuur weer wat plezier te geven. Wij gaan Amsterdam, dat bleek is geworden na een jarenlang dieet van zelfhaat en conformisme weer wat kleur op de pietenwangen geven

Natuurlijk gaan we het geen intocht noemen, we noemen het een …. protestdemonstratie en zoals jullie allemaal weten is de vrijheid van demonstratie heilig in Amsterdam. Wijlen burgemeester v.d. Laan, zijn naam zij geheiligd al hoor je hem nu al niet zo vaak meer in Amsterdam, die zei het al.  We gaan ook maar met 21 zwarte pieten een sint en wat muziekinstrumenten, dus de gemeente zal geen enkel motief hebben om deze demonstratie te weigeren. Een demonstratie hoeft ook niet te voldoen aan allerlei eisen zoals een evenement (bijvoorbeeld een sinterklaasintocht) wel moet. Er zijn ook geen kosten aan verbonden zoals het inhuren van EHBO’ers of verkeersregelaars. Dat soort faciliteiten en de beveiliging zijn voor rekening van de gemeente Amsterdam. Zoals wij weten ontvangen die miljarden per jaar te veel en besteden dat aan subsidie voor allerhande racismeroepers, diversiteitscoaches en natuurlijk jihadconsulenten met een hoofddoek en gouden bomgordel van de zaak. Dus het is goed als Sint-Nicolaas en Zwarte Piet deze roversbuit eens wat afromen, Zwarte Piet als Robin Hood. Maar, zullen ze niet proberen de intocht, sorryde  protestdemonstratie te stoppen? Zeker! Maar een stad waar dagelijks agressieve groepen zoals pro- en anti-Israël kunnen demonstreren heeft weinig argumenten om het “grondwettelijk recht” in te perken. We melden de demonstratie ruim van tevoren aan, het gaat maar om 20 personen. Verder hebben we een goed juridisch apparaat achter de hand om in geval van tegenwerking zsm een uitspraak van de rechter te krijgen. We zien de uitspraak in zo'n rechtszaak daarvan met vertrouwen tegemoet, eind november zal Amsterdam ons zien verschijnen. We arriveren natuurlijk met een bootje op het ij en gaan dan te voet naar de Dam ondertussen vrolijke liedjes spelend en pepernoten uitdelend. Op de dam eindigt het protest met een toespraak van de Sint, waarin hij zijn blijdschap zal uitspreken weer in Amsterdam te zijn en alle kinderen, die we in grote getale verwachten een leuke sinterklaastijd toe te wensen.

Natuurlijk zullen we niet nalaten om enige ruchtbaarheid aan deze demonstratie te geven en we hopen dan ook heel wat Amsterdamse kindertjes een leuke intocht te bezorgen. Wanneer we dit eigenlijk doen? Wel natuurlijk op de dag van de nationale intocht, een dag voor de officiële intocht in Amsterdam. Ook wat dat betreft is er geen conflict en geen reden om onze uitoefening van grondrechten te verbieden. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de terroristen van KOZP een keus zullen moeten maken: naar de nationale intocht of toch maar zwaaien naar de ware sint in Amsterdam? Natuurlijk zullen we genoeg pepernoten bij ons hebben om ook deze verloren zieltjes te voorzien.

Wat hebben we nodig voor dit mooie initiatief? Een bootje, 20 pieten waarvan een paar met muziekinstrumenten en een sinterklaas. We hebben nog een heel jaar maar als je mee wilt doen meld je dan alvast aan. Voor iedereen die wel mee wil doen maar geen sint of piet kan zij is er een schone taak, als burger naar Amsterdam reizen end aar langs de route staan. We zien elkaar volgend jaar in Amsterdam, we hebben nu al voorpret.

Copyright © 2019 de Vrije Sint. All Rights Reserved.