Sint-blog-12-04-2019

Open Brief aan John de Mol

Dear John,

Ik mag toch wel John zeggen John? We kennen elkaar tenslotte al vanaf de tijd dat ik bij kleine Johnny marsepein in zijn schoentje stopte. Nu ben je groot. Ik wil je graag feliciteren John. Ja, je feliciteren met je recente aankopen: Gordon, Patty, Wilfred, Johan, Wendy en hoe ze allemaal ook heten. Een duizelingwekkende lijst bekendheid en het zal vast niet lang meer duren voordat ook zwaargewicht Robert Jensen zich bij je zal voegen. Je bent dan toch eindelijk een echte mediamagnaat geworden, ondanks het verzameld dedain van hautain Hilversum.

Maar je bent nog niet klaar, er ligt een nog grotere kans op je te wachten John! De kans om niet slechts de grootste maar ook de publieke omroep van dit land te worden. En dat is hard nodig John. We hebben nu alleen die omroep tegen het publiek, de NPO, druk bezig met de bouw van een muur aan de grens met Nederland. Een muur die wij dan wel zelf moeten betalen, ze hebben toch iets van Trump geleerd daar. En ja dan heb je ook nog die sufneuzen van RTL, de publieke omroep zonder publiek.

John, dit is het moment om je plaats aan de goede kant van de geschiedenis in te nemen, John, pak hem! Je hebt met VI al de enige talkshow met inhoud onder je bevrijdende vleugels, grijp nu ook deze gouden kans John. Het is nog maar een klein stapje om je echt onsterfelijk te maken in dit land. Er is namelijk nog een bekende persoonlijkheid, die de overstap naar jouw zenders niet heeft gemaakt. Wie kent hem niet, ja juist, Zwarte Piet!

Zwarte Piet was daar niet iets mee vraag je je misschien af? John jij weet het, ik weet het, iedereen weet het, er is helemaal niks mis met Zwarte Piet. Ken je het sprookje van de nieuwe kleren van de koning John, waar het hele paleis in de blote kont loopt? Iedereen ziet dat die nieuwe kleren alleen een verhaaltje zijn maar niemand durft het zeggen, bang om dom gevonden te worden. Zo is het hier ook, in koor schreeuwen burgemeesters in sinterklaastijd, mediamaffiamaatjes als Jinek en andere politiek correcte bangebroeken hun eigen angst voor verstoting weg. Maar, ze weten het John, ze weten het allemaal, ze weten het zoals jij en ik, maar ze durven het niet te zeggen, uit angst niet onbevlekt correct ontvangen te worden. Die nieuwe kleuren van Zwarte Piet alleen als je heel dom bent dan zie je die maar anders niet.

Natuurlijk zullen de diversiteitswolven huilen in het enge bos. Maar weet je wat het mooie is John, jij trekt je daar niks van aan. Jij weet als geen ander, er is niet zoiets als slechte publiciteit. Jij bent echt onafhankelijk, ze zijn afhankelijk van jou en niet omgekeerd. Omarm het sinterklaasfeest met een echt sinterklaasjournaal, geen flauwe poging mee te dansen in het koor van kwetsgezwets maar gewoon met Sint-Nicolaas en natuurlijk Zwarte Piet. Gewoon zelf een intocht verfilmen voor heel Nederland. John, Zwarte Piet laat zich niet vervangen door kleurloze types, jij toch ook niet?

John, Nederland heeft een Nederlandse televisiezender nodig met echt in plaats van nepnieuws met echte mensen in plaats van robots, met echte pieten in plaats van neppieten , John, dit is de kans om je standbeeld definitief te reserveren. Wat we nodig hebben is een lichtpuntje in de duisternis. Wij hebben een Radio Oranje nodig om die stem van een vrij Nederland te horen in de bezette gebieden van ons land. John, wil jij onze radio Oranje, wil jij de echte stem van Holland zijn?

En, weet je, je blijft natuurlijk een berekend jongetje, het hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Er zijn stapels vrijwilligers die prachtige amateurproducties maken met Sint-Nicolaas, ieder jaar weer. Dus als je hulp nodig hebt John dan weet je me te vinden, een briefje in de schoen zoals vanouds, de pieten halen dat wel op . Een wortel hoeft er deze keer niet bij,

Groetjes Sint-Nicolaas

Copyright © 2019 de Vrije Sint. All Rights Reserved.