SINTlog-24-09-2019

J’excuse

Een verkrachter van een 13 jarige krijgt een foeigesprek, Anti-islambeweging Pegida mag donderdag, zaterdag en zondag niet demonstreren in Eindhoven. De burgemeester vreest verstoring van de openbare orde. 240 uur taakstraf voor doodrijden scholier Celina (14). Demonstratie Utrecht eindigt in ravage, geen arrestaties, men kan er “geen chocolade van maken”. Verkrachter van verstandelijk beperkt meisje krijgt lagere straf zodat hij zijn asielstatus niet verliest. De gemeente had geen andere keus dan de Pegida-demonstratie in Eindhoven zondag te beëindigen. Dat zegt locoburgemeester Renate Richters tegen Omroep Brabant. Een tegendemonstratie, waarbij met stenen op de politie werd gegooid, liep flink uit de hand: "We constateerden dat de ME te veel geweld zou moeten gebruiken om de demonstratie door te laten gaan. Een taakstraf van 180 uur. In september 2017 mishandelde hij een man op een feest in Ulft. Op advies van politie en gemeente heeft de burgemeester besloten de demonstratie af te gelasten, om verdere wanordelijkheden te voorkomen'', aldus de gemeente, die schat dat de groep die voor onrust zorgde, uit zo'n 150 mensen bestond. Veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Meijel. Bij het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden, een 64-jarige vrouw, haar 67-jarige man en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch, om het leven. Rogier Meijerink en zijn geestverwanten van #geen4meivoormij mogen niet protesteren rond de Dodenherdenking, op 4 mei op de Dam. Een 45-jarige man uit Assen is voor verkrachting veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Anti-islambeweging Pegida mag vrijdag alleen demonstreren op de Haagse Koekamp, tegenover het Centraal Station. Een 23-jarige man uit Zeewolde heeft woensdagochtend 240 uur werkstraf tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van poging tot verkrachting en zware mishandeling van een vrouw uit Zeewolde. Burgemeester Van Zanen: demonstreren bij ingangen en op parkeerterrein abortuskliniek niet toegestaan Politie stopt dit jaar 16.000 zaken vanwege personeelstekort. Zo’n tweehonderd mensen wilden de zogeheten Mars van de Vrijheid, georganiseerd door Pro Patria, blokkeren. Hierbij zouden journalisten zijn belaagd en stenen zijn gegooid.

Maar burgemeester Waanders van Dokkum organiseerde persoonlijk een demonstratie waarbij #KOZP tuig en sinterklaasmoordenaars tussen wachtende ouders en kinderen werden geplaatst. Het demonstratierecht is tenslotte “heilig.”
Op 24 september start het hoger beroep tegen de Blokkeerfriezen, die volgens het OM 240 uur taakstraf moeten krijgen voor het veroorzaken van een file.

Vrijspraak en excuses voor de verzetshelden van Dokkum!

Copyright © 2020 de Vrije Sint. All Rights Reserved.