Sintblog_12-10-2019

Cultuurterroristen vallen Zwarte Piet vertolkers lastig

 

De onderstaande email is onlangs rondgezonden door een groepering die zich "Alkmaar kan het" noemt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Natuurlijk heeft de Vrije Sint namens alle pieten van Nederland nog een vriendelijk woord voor ze:

 

Beste Alkmaar kan het, wat leuk dat je je nu (eindelijk) in de tradities van ons land verdiept. Helaas moeten we echter constateren dat je nog steeds de zogenaamde "kwetsmythe" verspreidt, dit is zogenaamd kletsnieuws tegenwoordig ook wel fakenews genoemd dat helaas nog steeds door onoplettende mensen op asociale media wordt doorgestuurd.

Wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Leiden heeft reeds lang aangetoond dat kinderen Zwarte Piet niet als een (gekleurd) mens zien maar meer als een soort clown. Verder is het duidelijk dat een vergelijking met de meest populaire figuur van ons land nooit negatief of een belediging maar altijd een compliment moet zijn.

Helaas heb je dus na die "40 jaren van verandering " je Nederland nog niet eigen gemaakt, een pietendiploma ontbreekt blijkbaar nog. De naam "Alkmaar kan het nog niet" zou dan ook wat meer op zijn plaats zijn. We suggereren je dringend alsnog een inburgeringscursus te volgen. Voor een vrolijke les pietenschminken kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Misschien ten overvloede wijzen we je nog op de pepernoot  en cookiewetgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 de Vrije Sint. All Rights Reserved.