Wie zijn wij?

Wij zijn het verbond van vrije sinterklaascomités, die in Nederland ongestoord het sinterklaasfeest met Sinterklaas en Zwarte Piet willen vieren.

Wat doen wij dan?

Het sinterklaasfeest 2021 is vandaag begonnen en ons motto is 100% zwart. De tijd van de oeverloze discussies is voorbij. Dit wordt het jaar waarin alle onzin voorgoed verleden tijd is en waarin we weer feest vieren zoals wij dat willen. Wilt u ook bijdragen aan de viering van ons sinterklaasfeest en iets doen in plaats van lijdzaam afwachten of het feest wel blijft bestaan? Dan bent u bij de Vrije Sint op de juiste plek, ons motto is niet discussiëren maar organiseren. Dit jaar zijn we allemaal Zwarte Piet.

Wilt u uw eigen feestje vieren met een tuinkabouter of frikandelpiet, ga dan vooral uw gang, maar val ons er verder niet mee lastig.

Wat doen wij niet?

Wij gaan niet protesteren, demonstreren, handtekeningen verzamelen, petities aanbieden of, klagen bij het parlement. Wij hebben aan niemand in dit land een bijzondere hekel en we gaan dan ook niet schelden, beledigen of bedreigen. We gaan namelijk helemaal niet discussiëren of Piet al dan niet zwart mag zijn, we discussiëren tenslotte ook niet over de vraag of we mogen ademhalen of fietsen in Nederland. Spaar ons ook de uitnodigingen voor shows op tv of zogenaamd maatschappelijk overleg. Zolang Nederland een vrij land is  gaan wij vrolijk het feest van Sint en Zwarte Piet vieren. In extremisten en meelopende politici  die onze feesten willen verbieden zijn wij totaal niet geïnteresseerd.

Wilt u ons iets zeggen?

Wilt u ons alleen maar vertellen dat u het met ons eens bent en van Zwarte Piet en Sint Nicolaas houdt, dan bedanken we u voor de steun.

Wilt u ons beledigen, uitschelden, beschuldigen van racisme of bedreigen, spaart u de moeite. We zijn helemaal niet geïnteresseerd in wat u ervan vindt en reageren nooit. Wij moeten namelijk nog naar een cursus schminken. Heeft u geen baan, hobby of gezin om de tijd mee te doden en wilt u ons daarom toch iets lelijks toevoegen dan zoekt u beter een afvoerput voor uw zonder enige twijfel oninteressante gedachten.