De Elitepiete

De Elitepiete

Elke dag lachen ze u uit en leggen ze het u nog eens uit, want u begrijpt het nog niet helemaal. U bent stom en zij zijn slim en dat is het eerlijke verhaal. Ze weten beter dan uzelf hoe, wat en waar u moet eten, stoken, weten, praten, roken, laten, remmen, schminken, stemmen, vakantie- en feestvieren. Wie zijn die nare pieten? Zijn het soms rare pieten, de NRC-pieten of toch de NPO-, NSB- of NEP-pieten?  

Allemaal! Het zijn de elitepiete, zeg maar de hoge pieten, ver verheven boven de zwarte schapen die het werk doen. U kunt het dak van ze op, want hun ivoren bandweerladder schuift altijd net iets hoger en redt ze uit de grauwe rook van het gewone. Daarvan kijken ze dan kosmolopitisch neer op pieten die “alleen maar” op zomervakantie naar Spanje gaan. Moeilijk woord he, je moet wel drie shotjes muntthee achter de kiezen hebben om dat uit te spreken. Kosmolopitisch dus, dat betekent dat ze wel eens met EasyJet naar Amerika zijn gevlogen, elke week van de afhaal-Jemeniet gehaktballen met knoflook eten en een moeilijke bril hebben en daarom weten ze alles dus beter. Ze wonen bij elkaar, ze praten met elkaar, ze kiezen elkaar, ze kijken naar elkaar, ze lezen elkaar, ze praten elkaar na en ze weten het zeker ze moeten u aan uw haren uit het moreel moeras sjorren. Afgelopen met de zevenklapper, vlees, houtkachel (behalve als het biomassa is), autorijden, circusmuizen, vliegen en die vermaledijde zwartepiet. Heeft u het nu nog niet begrepen!!! Nee?? U ben een xenofobe, discriminerende, fascistische populistische racist! ZO dat zal u leren! U bent nog meer af dan af.

Weet u er is iets raars, het werkt niet meer. Na 300 keer loos gebruik worden woorden stomper dan een mesje waarmee je keien schilt. We voelen ons nu ‘s avonds al wat ongemakkelijk als we een dag geen racismeroeper hebben getroffen. Zijn we soms ziek? Angstig kijkt Zwarte Piet in de spiegel ziet hij soms bleek? Is er echt geen Gilles de la Racismelijder die ons even wil uitschelden? Een overdosis onzin wordt tenslotte een geuzennaam.

Het regent. Het regent op het hoofd van de regenten, het zijn druppels die een bui zijn geworden. Wij hebben besloten terug te gaan naar ons eigen land. We hebben besloten te blijven wie we zijn. We hebben besloten om normaal te laten wat normaal is.